Rudolf de Haas

Als zelfstandig architect in Leeuwarden begeleid ik particuliere en professionele opdrachtgevers in hun routing naar een concreet ontwerp. Door de jaren ervaring die ik opgedaan heb als architect, projectleider en cad-modelleur, kan ik u voorzien van technisch en esthetisch ontwerpadvies bij nieuwbouwvraagstukken, maar ook bij verbouwingen en restauraties.

Achtergrond
Ik ben opgegroeid in een creatieve familie: m’n moeder was coupeuse, m’n vader stadsarchitect bij de Gemeente Groningen. Met deze creatieve bagage heb ik mijn schooltijd doorlopen in Groningen. Hoe logisch is het dan dat je daarna een creatieve vervolgstudie gaat doen! De faculteit Bouwkunde in Delft voelde voor mij dan ook als thuis komen. Hier heb ik de richting architectuur gekozen en ben als student-assistent actief geweest bij de vakgroep Architectuur & Bouwtechniek. Door mijn liefde voor (architectuur)geschiedenis ben ik afgestudeerd in de richting Architectuur & Restauratie.

Werkveld
Mijn werkzaamheden beslaan zowel het werkveld van nieuwbouw als bestaande bouw. Dit kan een particuliere woning zijn met een volledig gepersonaliseerde invulling, maar ook seriematige woningbouw voor een ontwikkelaar.

 

Ontzorgen
Het ontwerpen van een woning is vaak een unieke gebeurtenis. Veel van mijn opdrachtgevers doen dit maar een keer in hun leven en dan wil je dat dit op een deskundige en plezierige manier gaat. In het begin is er vaak nog heel veel onduidelijk; wat mag er wel en niet, wat kost het, wat is de planning, kortom wat zijn de mogelijkheden. Op al die vragen probeer ik een duidelijk en gestructureerd antwoord te geven neem mensen bij de had door de wirwar van eisen en procedures. Het ontzorgen is daarbij het belangrijkste uitgangspunt.


Persoonlijke benadering
Naast de professionele input, vind ik het belangrijk dat een samenwerking ook plezierig moet zijn! Persoonlijk contact is heel belangrijk in het ontwerpproces! Een gesprek bij iemand thuis geeft vaak veel meer informatie dan een gesprek op kantoor. De sfeer, de kleuren, de ambiance van hoe iemand woont zegt veel over het gewenste ontwerp.